Zašto su onkološki pacijenti vraćeni iz Zetre: Kriv je "nesporazum u komunikaciji"

6
I. B.
Zašto su onkološki pacijenti vraćeni iz Zetre: Kriv je "nesporazum u komunikaciji"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vakcinacija Zetra (Arhiva)

Tragom informacija da su onkološki pacijenti u Sarajevu danas dobili termin za vakcinaciju, ali da su umjesto imunizacije, ipak bili vraćeni kućama provjerili smo sa članom Kriznog štaba u Kantonu Sarajevo

Ademir Spahićkoordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo je, za portal Radiosarajevo.ba, otkrio da li je i zašto nastao šum u komunikaciji.

"Jasno i decidno Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (ZZJZ KS) poslao je mail u kojem je rečeno da danas na vakcinaciju u Zetru dođe 90 onkoloških pacijenata. Međutim, kako mi je potvrdila profesorica Anisa Bajramović, očigledno se nenamjerno desio nesporazum u komunikaciji sa Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu" (UKCS), naglasio je Spahić te dodao kako za to postoji i pisani trag odnosno poslani email.

Također, Spahić je kazao da je i epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo KS Anisa Bajramović također kontaktirala i profesoricu Ernu Suljić s UKCS-a kako bi se istražilo zašto je došlo do ovog nesporazuma zbog kojeg je, umjesto 90 sugrađana na imunizaciju došlo njih znatno više.

Također, Spahić naglašava kako se dolazak i isporuka Pfizer vakcina za onkološke pacijente očekuje početkom slijedeće sedmice.

"Očekujemo da će se vakcinacija onkoloških pacijenta vršiti sredinom naredne sedmice, a danas je u Zetri izvršena vakcinacija 1.800 građana sa Astra-Zeneca vakcinom koji su prvu dozu dobili još u aprilu", uz 90 predviđenih onkoloških pacijenata poručio je Spahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije