Zašto policajci ne poznaju zakonske propise o snimanju na javnoj površini?

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

CC

Nije upitno snimanje vec ometanju sluzbene osobe u vrsenju duznosti !

.

A čime ga je ometala? Snimanjem. Nije mu se obraćala, približavala niti ga dotakla. On sam kaže da ga je ometala snimanjem. Je li nervno rastrojen da ne može pisati kaznu kad vidi ženu s mobitelom? Da nije retardiran? U svakom slučaju, nesposoban za službu. Otkaz.

Tilto

Cime ga je ometala, kakav si ti kad pdrzavas ovu dvojicu retarda, mora da si isti kao oni, nasa policija radi sve sto ne treba da radi, cast izuzecima ali vecina nase policije je uzas

JA1

Nasa policija ne mora da zna propise i zakone jer oni misle da su oni zakon.

Znaju oni

Poznaju oni sve nego svjesno terorišu građane.

Šega

Ona se nije ni predstavila kao novinarka, niti je to bitno. Pustili su je da snima, ni to nije upitno. Njihov konflik nastaje njenim ponavljanjem da stave masku kako ona zahtjeva, a zatim i njenom vikom i negodovanjem što joj se približava, kao da je zaista stavio masku propisno, ali ne po njenim kriterijima. Je su li je trebali ili ne uhapsiti, nisu, nisu se smjeli isprovocirati, ali jučer su i novinari i ona digli frku kao da je uhapšena zbog aktivizna ili obavljanja novinarskog zadatka, a nije i to je namjerna obmana javnosti. Ali, dobro, eto još po jedan poen za takozvani aktivizam. Takozvani, jer on to u ovom slučaju uopšte nije. Naprotiv.

Ko je ustvari gori?

Drotovsko - seljačka posla / Novinarsko - populistička posla?

BIH Roman-tičar

Evo pročitao sam na tom linku cijeli tekst u vezi snimanja i nisam zaključio ni da je dozvoljeno ni da nije. Ima neki član u krivičnom zakonu BIH koji tretira neke situacije ali sasvim nedorečeno. Ima i neka preporuka OSC-a koja nije zakon. Jedini koji je oštečen je čovjek u crvenoj jakni koji je dobio prekršajnu prijavu i još snimljen a video objavljen.Svaki novinar prilikom rada bi trebao imati istaknutu akreditaciju a ne da može tvrditi da je na radnom mjestu 24 sata. Ne znamo šta se dešavalo prije snimanja i je li bilo nekih verbalnih okršaja. Policajci su očito iz nekog razloga bili dobro ,,nasekirani'' postupili pomalo grubo i ishitreno.Nisam navijački nastrojen ali problem policije je i to što nemaju medije i nekakva udruženja iza leđa pa nismo bili u prilici da čujemo i njihovu priću a možda i ovog snimljenog svjedoka. i još se pitam zašto specijalci nose maskirne kapuljače kada rade svoj posao. Sigurno postoji neki razlog ?Ako zakon nije u redu treba ga praviti ili promjeniti neka pravila.

zeek

MAtore drtine pod hitno suspenzija a ne penzija Nijedan ne poznaje zakon

izdosade

Ne podrzavam niti jednu stranu jer policija je stalno kratkog fitilja gdje god na njih naleti covjek i to treba sankcionisati a sa druge strane ljudi koji provociraju bilo koga za PR poene nisu nista bolji, samo dvije strane iste medalje koju niko ne zeli u svom zivotu sresti. Svaka osoba danas se ponasa kao da je na samoj ivici ludila, neki prozive po pola stoljeca bez ikakve razine tolerancije, strpljenja i razumijevanja kao da su novorodjencad, na sve se reaguje bacanjem mentalne atomske bez imalo razmisljanja o posljedicama.

/ Najnovije