Zašto cijene voća i povrća na pijacama u BiH rapidno padaju? Pogledajte šokantne brojke

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Suplja

Dodjite na pijacu Otoka, nema skuplje pijace za voce i povrce na balkanu...varaju raju samo tako. Zato samo kupovati u supermarketima.

8i9jh

Šta bolan pada. Kakav je ovo tekst ili mi živimo na drugoj planeti. Nikad skuplje voće i povrće u gradu. O kakvim cijenama vi pišete ? Neka se sve uvozi ako će biti jeftinije, ali neće jer ko se mogao izboriti sa trgovcima i seljacima.

Ved_TTR

U nas u Njemackoj sve super, Boze kako mi je lijepo ovdje i gledati preko interneta ove seljake u bih sto zavijaju...

Prevaranti

Padaju jer su to obicni nakupci koji maksimum plate pausal od poreza. Zive ko paraziti na ledjima onih koji se obrazuju i rade. Moze neko reci jadni ovo ono, ali nisu jadni nego bezobrazni. Uvesti fiskalizaciju na pijace.

xxx

Dodjite na pijacu Otoka, nema skuplje pijace za voce i povrce na balkanu...varaju raju samo tako. Zato samo kupovati u supermarketima. ka Suplja Upravo tako, p;ljackasi pogani, dabogda pola pobacali

Hercegovac

Odem ti ja tako u rodnu grudu i rodilo kajsija ko nikad. Svi se familijarno sjatimo i naberemo haman pun kamionet. Odnesemo na otkupnu stanicu u Capljinu i kaze gazda, otkupna cijena 20pf/kg. Rekoh daj sta das samo da ne propadne. I krenu ti oni iznositi u gajbama na plato, eto ti kamiona s Heco pijace. Odmah nastavise u njega trpat. Pitam kamiondziju kolko je platio, kaze 1KM/kg. I tako ti oni iznosise gajbe s kamioneta na kamion. Sutradan se vratim kuci, sidjem do piljare kad moja gajba i moje kajsije. Pitam koliko su, kaze 6KM/kg. Odem do Hece pijace, nije mi dalo mira. I vidim tamo moje gajbe iz istog tog kamiona prodaju se na veliko za 2.5KM/kg. Stanem preko puta na stand, pitam ovog koliko su mu na malo jer on kupuje od ovog na veliko, kaze 4KM/kg. I tako dodje moj piljar i uzme za 4 i naplati kao krajnji u lancu distribucije od Stoca do zgrade u Sarajevu 6KM/kg kao 5ta ugradbena ruka sverca. Od Stoca za 20pf do piljare u Sarajevu na malo do 6KM. Cisto da znate. Capljinac se ugradi 80pf, kamiondzija se ugradi 1.5KM, onaj na pijaci 1.5KM i piljar 2KM. I onda mi kaze domace, nije nego svercerska posla posrednickih gladnih ociju.

Pod

Pod hitno blokirati glavnu pijacu u Čapljini ono je sramota ko je bio dole nek se uvjeri kakve su cijene bagatela a ja vjerujem da u gradovima otimlju od naroda

Uvozno je jeftinije

Pa digli su bili cijene u nebo,sad kad je uvoz zavladao i manje cijene,eto i domaci se dosjetili oborit cijene,sad netreba iz inata domace kupovati nek im sve propadne.3 puta im je roba bila skuplja od onog sto je trebala biti normalna cijena.

/ Najnovije