Zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju za potrebe Doma Bjelave

Radiosarajevo.ba
Zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju za potrebe Doma Bjelave
Općina Centar / Oprema za Dom Bjelave

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima uručio je uposlenicima i štićenicima Kantonalne javne ustanove 'Dom za djecu bez roditeljskog staranja' na Bjelavama zaštitnu opremu, višekratne maske i rukavice i sredstva za dezinfekciju, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Za današnje posjete Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama Ajnadžić je naglasio da Općina Centar redovno prati stanje na terenu, poduzima mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

"Započeli smo akciju 'Maska za sve', a cilj je zaštitnu opremu osigurati za sve stanovnike naše lokalne zajednice, s obzirom da je Federalni štab civilne zaštite donio naredbu o obaveznom nošenju maski. Za sve vaše potrebe stojimo vam na raspolaganju", poručio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

Direktor Doma Tarik Smailbegović zahvalio je načelniku Ajnadžiću i Općini Centar za dobru saradnju, posebno podršku u vremenu kad se borimo s pandemijom uzrokovanom koronavirusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije