Zaštitar otkrio tajni sastanak funkcionera SDA i SNSD-a?

3
Radiosarajevo.ba
Zaštitar otkrio tajni sastanak funkcionera SDA i SNSD-a?
Foto: katera.news / Gacko

Radnik RiTE Gacko Dalibor Topalović pozvan je na informativni razgovor kod svojih pretpostavljenih nakon što je u ponedjeljak objavio kako je otkrio da se u krugu preduzeća održava sastanak dužnosnika lokalnog SNSD-a i SDA.

Lokalni portal Istok piše da su sastanku prisustvovali "svi visokopozicionirani dužnosnici gatačkog SNSD-a, predstavnici policijskih struktura ali i nositelj liste SDA Halid Čustović".

Topalović, zaposlen kao radnik na osiguranju RiTE Gacko, je u ponedjeljak ujutro na svom Facebook profilu objavio informaciju da je u toku sastanak dužnosnika lokalnog SNSD-a, kandidata SDA i policijskih struktura.

"Ovakva informacija bi možda prošla i nezapaženo da Topalovića nije pozvao direktni rukovoditelj i uputio ga kod generalnog direktora zbog ovakve objave", navodi portal.

Prema njegovim riječima, upravi RiTE Gacko zasmetalo je što je kao radnik osiguranja preduzeća javnosti otkrio kakav se sastanak odvija u krugu firme, te mu je poručeno "da nema pojma šta se na sastanku pričalo".

Topalović je za portal Istok potvrdio da je pozvan u upravu na razgovor svega 15 minuta nakon objave na Facebooku.

Rečeno mu je, tvrdi on u izjavi, da je ugrozio sigurnost učesnika sastanka, ali i da se duže vrijeme prate njegove objave. Upozoren je i da će po njegovom slučaju djelovati MUP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije