Potpisan memorandum: Zaštita djece od seksualnog iskorištavanja

Radiosarajevo.ba
Potpisan memorandum: Zaštita djece od seksualnog iskorištavanja
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH / Nedeljko Jović i Andree Žeravčić

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i organizacije Save the Children nastavit će uspješnu saradnju s ciljem zaštite djece od svih oblika nasilja, istaknuto je na današnjem sastanku u Sarajevu zamjenika ministra sigurnosti BiH Nedeljka Jovića i direktorice organizacije Save the Children Andree Žeravčić.

To je ozvaničeno i današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji s ciljem zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja u digitalnom okruženju.

Kako je saopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, između ostalog je predviđeno formiranje radnih grupa za izradu strategije i akcionog plana koji će osigurati dodatne mehanizame za zaštitu djece.

"Naglašavajući dosadašnju uspješnu saradnju između dvije institucije, Jović je potvrdio otvorenost Ministarstva sigurnosti BiH za saradnju sa nevladinim sektorom u iznalaženju najboljih rješenja za sigurnosne izazove i zaštite ranjivih katregorija stanovništva", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije