Zasjeda Vijeće ministara BiH: Evo o čemu će državni ministri raspravljati

0
Fena
Zasjeda Vijeće ministara BiH: Evo o čemu će državni ministri raspravljati
Fena / Danas sjednica

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici, najavljenoj za danas, trebalo razmatrati Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om BiH, čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

U prijedlogu dnevnog reda je i Sporazum o finansiranju Godišnjeg akcionog plana za BiH za 2022. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, a čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Ovo je ministarstvo predlagač i Informacije o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima zasnovanih obaveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, kao i Informacije o raspodjeli korištenja sredstava tekuće rezerve za period I-III 2023. godine, te Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, o kojima bi se, također, trebali očitovati članovi Vijeća ministara BiH.

Bulldog 'spasio život' vlasniku tako što mu je izgrizao prst do kosti

Bulldog 'spasio život' vlasniku tako što mu je izgrizao prst do kosti

Ministarstvo finansija i trezora BiH predlagač je i Analiza održivosti javnog duga BiH za period 2022 - 2025. godine, Godišnjeg konsolidiranog izvještaja interne revizije za 2022. godinu i Konsolidiranog izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu, tačaka koje su, uz spomenute, uvrštene u prijedlog dnevnog reda.

Također, Vijeće ministara BiH bi se trebalo izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Komisija za ljudska prava nije usvojila inicijativu da se 25. maj proglasi danom žalosti u BiH

Komisija za ljudska prava nije usvojila inicijativu da se 25. maj proglasi danom žalosti u BiH

Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Finansiranje usluga održavanja sistema videonadzora Uprave za indirektno oporezivanje", čiji je predlagač: Uprava za indirektno oporezivanje BiH, također, je uvršten u dnevni red zasjedanja Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu su i Zahtjev za određivanje članova Komisije za izbor zamjenika direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, čiji je predlagač ova agencija, te određeni broj obavijesti u vezi s kadrovskim pitanjima, odnosno istekom mandata i imenovanjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije