Nenad Nešić i Boštjan Poklukar nakon sastanka: 'Drago nam je da je BiH dobila sporazum sa Europolom'

1
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić i Boštjan Poklukar nakon sastanka: 'Drago nam je da je BiH dobila sporazum sa Europolom'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić i Boštjan Poklukar

U Sarajevu je danas održan sastanak delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovenije.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, nakon sastanka je rekao da je informirao slovenačkog ministra Boštjana Poklukara da je evropska agenda u vrhu prioriteta za Bosni i Hercegovinu.

Podvukao je da je dobivanje kandidatskog statusa za našu zemlju bio vjetar u leđa da se brzo formira Vijeće ministara BiH.

Ko će imati sreće? Evo šta dolazak jeseni donosi svakom horoskopskom znaku...

Ko će imati sreće? Evo šta dolazak jeseni donosi svakom horoskopskom znaku...

“Mi imamo volju da što brže krenemo ka Evropskoj uniji. Ministarstvo sigurnosti je u tom smislu počelo punu saradnju sa Europolom. To je tema koja je čekala 10 godina. Pred nama je i pitanje Frontexa i nadam se da ćemo biti brzi i proaktivni u uspostavljanju unutrašnjeg konsenzusa, kao i u dogovoru sa partnerima u Briselu. U narednim mjesecima vodit ćemo aktivnosti kako bi došli do sporazuma o Frontexu”, kazao je ministar Nenad Nešić.

Slovenački ministar Boštjan Poklukar dodao je da je ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću govorio o problemu migracije na Zapadnom Balkanu.

Slovenija je ušla u Šengensku zonu i ona je tranzitna zemlja za migrante. Govorili smo o tom problemu. Razgovarali smo i o međupolicijskoj saradnji. Drago nam je da je BiH dobila sporazum sa Europolom. Isto tako smo govorili o misiji Frontexa, a Nešić je kazao da Frontex može ovdje djelovati”, kazao je Boštjan Poklukar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije