Nenad Nešić i Boštjan Poklukar nakon sastanka: 'Drago nam je da je BiH dobila sporazum sa Europolom'

1
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić i Boštjan Poklukar nakon sastanka: 'Drago nam je da je BiH dobila sporazum sa Europolom'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić i Boštjan Poklukar

U Sarajevu je danas održan sastanak delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovenije.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, nakon sastanka je rekao da je informirao slovenačkog ministra Boštjana Poklukara da je evropska agenda u vrhu prioriteta za Bosni i Hercegovinu.

Podvukao je da je dobivanje kandidatskog statusa za našu zemlju bio vjetar u leđa da se brzo formira Vijeće ministara BiH.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

“Mi imamo volju da što brže krenemo ka Evropskoj uniji. Ministarstvo sigurnosti je u tom smislu počelo punu saradnju sa Europolom. To je tema koja je čekala 10 godina. Pred nama je i pitanje Frontexa i nadam se da ćemo biti brzi i proaktivni u uspostavljanju unutrašnjeg konsenzusa, kao i u dogovoru sa partnerima u Briselu. U narednim mjesecima vodit ćemo aktivnosti kako bi došli do sporazuma o Frontexu”, kazao je ministar Nenad Nešić.

Slovenački ministar Boštjan Poklukar dodao je da je ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću govorio o problemu migracije na Zapadnom Balkanu.

Slovenija je ušla u Šengensku zonu i ona je tranzitna zemlja za migrante. Govorili smo o tom problemu. Razgovarali smo i o međupolicijskoj saradnji. Drago nam je da je BiH dobila sporazum sa Europolom. Isto tako smo govorili o misiji Frontexa, a Nešić je kazao da Frontex može ovdje djelovati”, kazao je Boštjan Poklukar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije