Zaražene još 22 osobe, među njima odgajatelj u vrtiću i medicinska sestra

Radiosarajevo.ba
Zaražene još 22 osobe, među njima odgajatelj u vrtiću i medicinska sestra
Fena / Dobojska bolnica

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u ovom bh. entitetu.

"Riječ je o devet muškaraca i 13 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i dvije osobe su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, dvije srednje i osam je starije životne dobi", saopćeno je iz Ministarstva zdravlja RS.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Banje Luke, četiri osobe su iz Laktaša, po dvije osobe su iz Bosanske Gradiške i Gacka, i po jedna osoba je iz Kneževa, Čelinca, Kotor Varoši, Prnjavora, Mrkonjić-Grada, Modriče i Teslića.

U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom u RS trenutno su 3.784 osobe, a nadzor je završen kod njih 28.025.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije