Ministar Bukvarević o koronavirusu u kabinetu: Moja sekretarica je zaražena

B. T.
Ministar Bukvarević o koronavirusu u kabinetu: Moja sekretarica je zaražena
Fena / Salko Bukvarević

Sekretarica Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja boraca , zaražena je koronavirusom. 

Potvrdio je to u izjavi za Radiosarajevo.ba Bukvarević, kazavši da je njegova saradnica od prošle sedmice na bolovanju, a da je u petak testom potvrđeno da je ima COVID-19. 

Kako nam je objasnio, za sada nema informacija da je virus raširen u Ministarstvu, koje je smješteno u zgradi Energoinvesta, gdje je i sjedište Vlade Federacije BiH. 

"Moji savjetnici, pomoćnik i ja smo testirani i nalaz je nagativan", kazao nam je Bukvarević, objasnivši da njegova sekretarica živi na Ilidži, da joj je posao takav da ima puno kontakata, jer dosta ljudi dolazi i odlazi, ali da za sada nije poznato gdje se zarazila. 

Kako objašnjava, nakon što je potvrđeno da je pozitivna, poduzete su sve mjere. 

"Zvali smo Zavod za javno zdravstvo i oni su preporučili da se ostale kolege jave svojim ljekarima. Za sada nema informacija da je još neko obolio. Poduzeli smo sve neophodne mjere po pitanju dezinfekcije, vidjet ćemo sutra šta će se dešavati, nadam se da neće biti više oboljelih", kazao nam je ministar Salko Bukvarević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije