"Vikić nije kriv, Tužilaštvo zna ko su zločinci iz Velikog parka"

Fena
"Vikić nije kriv, Tužilaštvo zna ko su zločinci iz Velikog parka"
Još uvijek se ne stišavaju reakcije nakon prošlosedmičnog podizanja optužnice protiv bivšeg komandanta Dragana Vikića, kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti za zločin nad vojnicima Jugoslavenske narodne armije u Sarajevu.

Danas su javno reagirali i članovi Udruženja veterana odreda policije "Bosna", koji su izrazili uvjerenje da će bivši komandant Vikić odbraniti svoje dostojanstvo i nakon podizanja ove optužnice. Oni su podsjetili da se specijalna jedinica policije, multietničkog sastava, cijeli rat borila da odbrani narod i BiH od uništenja, te da sačuva osnovne civilizacijske vrijednosti.

Naglašeno je da su je vodili komandanti Dragan Vikić i Kemal Ademović, te da je posrijedi politički pritisak na bh. pravosuđe u slučaju optuživanja Vikića.

"Duži period vrše se politički pritisci na bh. pravosuđe u više predmeta pod nazivom 'politička ubistva', kao što su 'Veliki park', 'Ugljen' i 'Ševe' u okviru kojih se spominju imena naših komandanata", saopćili su iz ovog udruženja.

Izrazili su uvjerenje da Tužilaštvo BiH zna ko su egzekutori zločina u Velikom parku zbog čega i jesu, kako navode, zaprepašteni ovakvim optužbama prema Vikiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije