Započeo tradicionalni Osmomartovski festival - Budi jaka, zdrava i lijepa

1
Fena
Započeo tradicionalni Osmomartovski festival - Budi jaka, zdrava i lijepa
FOTO: Fena / Festival u čast žena

Pod motom "Budi jaka, zdrava i lijepa" danas je u Sarajevu započeo tradicionalni Osmomartovski festival posvećen ženama.

Kroz promociju ženskog poduzetništva i prava i uloge žena u našem društvu, članice udruženja "Naš koncept" i Asocijacija kreativaca predstavljaju unikatne ručne radove i domaće proizvode.

Predsjednica Asocijacije Kreativaca Aida Korman kazala je Feni da se na ovaj način vrši promocija proizvoda Made in BiH, te ujedno pomaže ženama poduzetnicama da dođu do prostora gdje će predstaviti svoje radove i do klijenata.

Festival, kako je naglasila, ima za cilj osnaživanje ljudskih ženskih prava, prava na jednake mogućnosti i prava na posao.

Jedan od glavnih ciljeva Udruženja "Naš koncept", kako je rekla predsjednica Sanela Muharemović Merjem, jeste borba protiv siromaštva i očuvanje našeg kulturnog nasljeđa.

"Pokušavamo omogućiti ovim ženama da pokažu ono što rade, a rade prelijepe proizvode, nakit, oslikavaju garderobu, propremaju proizvode prirodne kozmetike i drugo. Na našim festivalima uvijek možete naći nešto lijepoe i interesantno", dodala je Muharemović.

Festival je organizovan na platou ispred BBI Centra i traje do 13. marta, a Korman i Muharemović su najavile da će sutra, na dan 8. marta, organizirati tradicionalnu podjelu poslastice žito sa šlagom za njihove posjetiteljke jer je žito simbol života, snage i blagostanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije