Zapljena na Međunarodnom aerodromu Sarajevo: Oduzeti Rolex i luksuzne torbice

0
Radiosarajevo.ba
Zapljena na Međunarodnom aerodromu Sarajevo: Oduzeti Rolex i luksuzne torbice
Foto: UIO BiH / Oduzeta roba

Vršeći pojačane kontrole putnika koji su stigli na Međunarodni aerodrom Sarajevo ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje uspješno su spriječile pokušaj nelegalnog unosa skupocjenog sata marke Rolex, brendiranih torbica, cigareta i velike količine nedozvoljenih medicinskih sredstava.

Kako su saopćili iz UIO BiH, radi se o steroidima i anabolicima.

Roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje nalazila se kod četiti fizička lica, državljana Republike Kine i Republike Turske. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 145.500 KM, a protiv osoba kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Ovo je još jedna realizovana aktivnost ovlaštenih službenih lica Uprave za indirektno oporezivanje kojom se naglašava važnost saradnje sa međunarodnim organizacijama UNODC (AIRCOP/ACCU),
kao i u okviru EXBS programa.

"UIO izražava zahvalnost za veliki broj obuka i za doniranu opremu,
što je značajno unaprijedilo provođenje aktivnosti na terenu u smislu sprječavanju krijumčarenja i smanjenja ilegalne trgovine na graničnim prijelazima", saopćeno je iz UIO BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije