Akcija UIO BiH: Oduzeta velika količina novih autodijelova vrijednosti oko 360.000 KM

2
Radiosarajevo.ba
Akcija UIO BiH: Oduzeta velika količina novih autodijelova vrijednosti oko 360.000 KM
Foto: UIO BiH / Oduzeta veća količina autodijelova

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje na području Regionalnog centra Tuzla oduzela su veću količinu novih autodijelova u vrijednosti od 359.300,00 KM.

Na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenog fizičkog lica ovlaštena službena lica UIO izvršila su provjeru prometa i porijekla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašla i privremeno oduzela veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se о vodenim pumpama, disk pločicama, kočionim diskovima i sl., odnosno 6.511 komada raznih novih dijelova za putnička motorna vozila. Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama iznosi cca 359.300,00 KM.

Protiv učinioca opisanih nezakonitosti su preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Duraković o incidentu u Potočarima: Muškarac sa beogradskim tablicama prijetio 'Pobiću vas sve'

Duraković o incidentu u Potočarima: Muškarac sa beogradskim tablicama prijetio 'Pobiću vas sve'

Prilikom preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti od strane ovlaštenih službenih lica UIO korištena je specijalizovana oprema, donirana od strane Ambasade SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije