Akcija UIO BiH: Oduzete kopije brendirane odjeće u iznosu većem od 200.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Akcija UIO BiH: Oduzete kopije brendirane odjeće u iznosu većem od 200.000 KM
Foto: UIO BiH / Oduzete kopije brendirane garderobe

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu od 206.500 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Gradiška prilikom pregleda uvozne pošiljke otkrili su i spriječili pokušaj unosa veće količine tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu.

Radilo se o tekstilnim proizvodima renomiranih robnih marki (NIKE, BOSS, PRADA, HM, Tommy Hilfinger i sl). Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 206.500 KM, a predmetna roba je zadržana zbog sumnje da je učinjena povreda prava intelektualne svojine

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana UIO od strane Američke ambasade u BiH putem programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije