Zaplijenjen pansion višemilionske vrijednosti u vlasništvu Alije Delimustafića

E. H.
Zaplijenjen pansion višemilionske vrijednosti u vlasništvu Alije Delimustafića
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom oduzela je danas pansion Monik u sarajevskoj ulici Envera Šehovića, za koji se nezvanično saznaje da je vlasništvo Alije Delimustafiću.

Informaciju o oduzimanju imovine za Radiosarajevo.ba potvrdio je Kenan Kapo, direktor Federalne agencije, koji nam je kazao da je pansion oduzet na osnovu rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu.

"Privremeno je oduzeta nekretnina vlasništvo gospođe Edina Mutevelić, koja se privremeno daje na upravljanje našoj agenciji, a mi ćemo dalje u skladu sa zakonskim rješenjima nastaviti upravljati sa ovom nekretninom", kazao je Kapo za Radiosarajevo.ba.

Ipak, on nam nije mogao potvrditi da je oduzimanje ovog objekta povezano sa akcijom Pravda, u kojoj je jedan od glavnoosumnjičenih Alija Delimustafić. No te informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, koja je kazala da je ovaj pansion oduzet u okviru akcije Pravda, koja se provodi još od prošle godine.

Ona je dodala da je na osnovu zahtjeva Tužilaštva KS-a, Kantonalni sud u Sarajevu donio odluku o zamrzavanju ove imovine, u vlasništvu Edine Mutevelić i Alije Delimustafića, te da je riječ o pansionu Monik, čija je vrijednost višemilionska.

Podsjećamo, Alija Delimustafić uhapšen je u akciji Pravda prije nekoliko mjeseci, a od tada nekoliko puta puštan je na slobodu, pa ponovo pritvaran. Posljednji pritvor određen mu je 14. aprila, nakon što je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužilaštva KS-a.

Također, u ovoj akciji uhapšena je i Edina Mutevelić, a svi oni se terete za krivična djela organiziranog kriminala, u vezi sa djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona sudije, prevara i pranja novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije