Alija Delimustafić pušten iz pritvora

E. H.
Alija Delimustafić pušten iz pritvora
Anadolija / Alija Delimustafić
Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku da se Alija Delimustafić, uhapšeni i prvoosumnjičeni u predmetu Pravda pusti na slobodu.

Sa njim su zajedno na slobodu puštene još i dvije optužene u istom predmetu Suada Hadžić i Lejla Cerić, a nakon dugog procesa žalbi pred sudovima, kazao je za Radiosarajevo.ba Senad Pizović, advokat Alije Delimustafića.

"Po drugi put uvažena je moja žalba na određivanje pritvora Aliji Delimustafiću. Još nekada početkom mjeseca prva žalba je uvažena pred Vrhovnih sudom FBiH, ali je Kantonalni sud Sarajevo nije uvažio i produžio je mom klijentu pritvor. Onda smo mi uložili i drugu žalbu, koja je uvažena nedavno, te je danas donesena odluka da Delimustafić bude pušten na slobodu", kazao je advokat Pizović za Radiosarajevo.ba.

On je dodao i kako je takva odluka donesena jer "nema osnova sumnje da je Delimustafić počinio djela koja mu se stavljaju na teret", kao i to da se Delimustafić već nalazi na slobodi.

Podsjećamo, Delimustafić je uhapšen 11. novembra prošle godine u Sarajevu, u okviru predmeta Pravda, a sa njim je uhapšeno još gotovo 20-ak osoba, koje se dovode u vezu s krivičnim djelima organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca i prevara.

Zatim je Delimustafić, nakon jednomjesečnog pritvora, na slobodu pušten 10. decembra 2016. godine, da bi nakon zahtjeva Tužilaštva KS, koji je odobrio Vrhovni sud FBiH, njegov pritvor ponovo produžen. Ipak, policajci koji su ponovo trebali uhapsiti Delimustafića, njega nisu zatekli u stanu, zbog čega je za njim raspisana potjernica.

Na kraju, Delimustafić je 21. decembra 2016. godine uhapšen u Hrvatskoj, te se od tada nalazio u pritvor u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije