Zaoštravanje sukoba bivših saveznika: Nešić poslao žestoku poruku Dodiku

1
Radiosarajevo.ba
Zaoštravanje sukoba bivših saveznika: Nešić poslao žestoku poruku Dodiku
Foto: RAS Srbija / Nenad Nešić i Milorad Dodik

Zaoštrava se sukob bivših dugogodišnjih saveznika u bh. entitetu RS.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić uputio je žestoku poruku SNSD-u, a samim time i njegovom lideru Miloradu Dodiku.

Izražavam svoju punu podršku Drašku Stanivukoviću i njegovom timu koji su ustali protiv ekonomskog zločina nad građanima Banje Luke jer su svojim glasovima za gradonačelnika odabrali promjene, naveo Nešić.

“Iako najavljeno u prvim istupima nakon izbora, šokiran sam da neko želi Banju Luku pretvoriti u džunglu u mraku, zaraslu u travu i komunalno nefunkcionalnu zato što se usudila reći ne. To ne rade ozbiljni političari i džentlmeni, nego šibicari i kukavice. U fokus umjesto prepucavanja moramo vratiti građane jer će svi ispaštati iracionalnost nekolicine. I nema poštenijeg načina u demokratiji do biračkih kutija. Draško Stanivuković bi ubjedljivo pobijedio u postupku opoziva. Zato taj opoziv SNSD neće ni inicirati nego im ga treba nametnuti”, naveo je Nešić.

Poručio je da “odbornici skupštinske manjine PDP i SDS treba da ga predlože papcima i odnarođenim odbornicima većine”.

“A nakon toga, gospodo iz SNSD, hajmo na izbore! Ne budite kukavice i obećajte da ćete odmah nakon što izgubite u postupku opoziva, u Narodnoj skupštini Republike Srpske inicirati raspuštanje Skupštine čija se većina danas iživljava na građanima”, stoji u reakciji predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije