BiH / Dodik o saslušanju Nešića: Nema nedodirljivih, sankcionisat ćemo i kadrove SNSD-a

21. 10. 2020. u 21:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što je prije nekoliko dana sa svojim Demokratskim narodnim savezom (DNS) izašao iz koalicije stranaka okupljenim oko SNSD-a, Nenad Nešić, lider DNS-a, pozvan je danas u prostorije Uprave kriminalističke policije po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nešić, bivši v.d. direktora "Puteva Republike Srpske", osumnjičen je da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i neizvršenje sudske odluke u okviru istrage da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i neizvršenje sudske odluke.

Komentar slučaja dao je član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. On je rekao je da su podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu u Banja Luci protiv predsjednika DNS-a Nenada Nešića i pozivanje na saslušanje u MUP-u RS uobičajene mjere koje poduzimaju odgovorne vladine strukture.

"Stvorena je loša atmosfera u korištenju resursa javnih nabavki i s tim u vezi poduzimaju se mjere koje su uobičajene za odgovorne vladine strukture, a tu nema problema i ništa sporno. Tako ćemo se odnositi prema osoblju iz SNSD-a", rekao je Dodik.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)