Zanimljivi podaci: Evo koliko je porasla plaća u BiH za deset godina

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

JA1

Znaci politicari su toliko sebi i drzavnim sluzbenicima povecali plate da je prosjecna plata narasla za toliko. Prosjek plate na drzavnom nivou ne odrazava visinu plata u realnom sektoru.

Poziv

Građani BiH, slobodno zahtijevajte gašenje, ukidanje i finansiranje TV BHT i TV FTV, a tražite i pljenidbu njihove imovine, kako pomenutih firmi tako i privatnu imovinu njihovih uposlenika, kao i pokretanje tužbi protiv dvije pomenute firme, tako i protiv njihovih uposlenika za plasiranje psihološko propoagandnih aktivnosti koje su 99% u službi beogradsko-novopazarskih ekstremista (opasni za cijelo čovječanstvo).još od 2011-e godine.

Ban kar

Ne mogu se plaće na takav način upoređivati sa državama u okruženju. Zašto bi se plaće povečavale ako nema inflacije ni devalvacije. KM. je čvrsto vezan za Euro i stabilan barem prema izvještajima bankarkog sektora.Plaće treba smanjiti desetak posto da narod bolje razmišlja.

Vijeće za pravilno plasiranje informacija (vzppi)

Ako BHT i FTV budu emitirali vijesti (dnevnike) isključivo citiranjem i plasmanom ijekavicom u obliku latiničnih zapisa na ekranima, tako da su vidljivi čak i na manjim ekranima (dijagonale 14 incha), uz statičnu sliku osobe čiji se govor piše i citira, možda pomenute TV postaje i prežive.

Zapamtiti

Način plasiranja informacija uz pravilan kontekst je mnogo bitniji od pojma laprdarije navodne potpune istinitosti objavljenog. Sami po sebi, adekvatno preformuliranje izjava, pravilan izbor riječi, i način plasiranja informacija su sredstva koja treba da kreiraju pozitivnu budućnost, a ne nacionalističko-teološko-šovinističke propagande.

/ Najnovije