Zakon o plinu i električnoj energiji još nije poslan u parlamentarnu proceduru

Anadolija
Zakon o plinu i električnoj energiji još nije poslan u parlamentarnu proceduru
/ Anadolija
Zakon o plinu i električnoj energiji na razini Bosne i Hercegovine još nije upućen u palamentarnu proceduru, ali bi uskoro trebao kazao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović za Anadolu Agency (AA).

"Zakon o plinu i električnoj energiji još nisam uputio u parlamentarnu proceduru, ali doći će uskoro. Mi se pripremamo za tako nešto.

Zakon o električnoj energiji i gasu će biti ujedinjen sa funkcijama na državnom nivou i entiteti će imati svoje harmonizirane zakone. Suština je da napravimo red kada je u pitanju gas u BiH, da reguliramo tržište, da reguliramo cijene, transport i da to uskladimo sa europskim direktivama i da nemamo na neki način „divljanje“, kao što je to bilo sada sa cijenama gasa. Metodologija bi se izračunavala i potpisala na razini države.

Entiteti bi imali svoje tarife, a imali bi regulator na državnom nivou koji bi to kontrolirao“, kazao je ministar Šarović za Anadolu Agency (AA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije