Zakazana sjednica Predstavničkog doma: Vraćaju li se zastupnici RS u parlament?

3
L. M.
Zakazana sjednica Predstavničkog doma: Vraćaju li se zastupnici RS u parlament?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Parlament BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, zakazao je sjednicu za čestvrtak 3. februara u 12 sati.

Već šesti mjesec zastupnici iz RS, izuzev Adila Osmanovića (SDA), bojkotuju rad ove institucije shodno zaključcima NSRS zbog toga što je Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik, nametnuo izmjene Krivičnog zakona u BiH kojima se zabranjuje negiranje genocida.

Milorad Dodik, član Državnog predsjedništva, nakon razgovora sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije koji ih je pozvao da se vrati u institucije, kazao je da će razmisliti o deblokadi rada istih.

Intervencija vatrogasaca: Uklanjanje dijelova fasade na zgradi Estrade u Sarajevu

Intervencija vatrogasaca: Uklanjanje dijelova fasade na zgradi Estrade u Sarajevu

Da li će se zastupnici pojaviti u parlamentarnim klupama, vidjet ćemo 3. februara.

Na dnevnom redu je 20 tačaka, a, između ostalog, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2019. godini.

Također je na dnevnom redu davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima koji još nisu definisani.

U prethodnih pola godine sjednice nisu imale potrebnu entitetsku većinu za odlučivanje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije