Zakazana hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, oglasio se i Forto

5
Radiosarajevo.ba
Zakazana hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, oglasio se i Forto
PrtScr / Edin Forto

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će zastupnici raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, po hitnom postupku, održat će se online u ponedjeljak, 22. marta 2021. godine s početkom u 9:00 sati.

Ovaj prijedlog pripremila je Vlada KS i uputila ga na razmatranje zastupnicima u Skupštini, kako je pojasnio premijer Edin Forto.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, izmjenama ovog zakona, koje je Vlada ponudila, omogućeno je da se isplati odšteta svim onima kojima se odlukom Vlade zabranjuje rad, tačnije ugostiteljima. Zbog toga smo napravili paket pomoći, koji ćemo moći realizirati kroz Budžet“, poručio je premijer Forto, piše N1.

Također na današnjem Kolegiju dogovoreno je da se tematska sjednica o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo održi online 28. aprila 2021. godine sa početkom u 10:00 sati.

Ova sjednica održava se na inicijativu zastupnice Bibije Kerle.

S tim u vezi Kolegij je zadužio Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da pripremi materijal za ovu sjednicu i dostavi ga najkasnije dvanaest dana prije njenog održavanja.

Imajući u vidu urgentnu potrebu i obavezu da se Vladi KS omogući izvršavanje ustavnih nadležnosti iz resora koji su obuhvaćeni spornim izmjenama i dopunama zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS, Kolegij je nalažio Vladi KS da za redovnu sjednicu Skupštine pripremi prijedlog izmjena i dopuna ovog zakona po hitnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije