Zajednička poruka Stevandića i ambasadora Rusije: Mir nema alternativu

10
Radiosarajevo.ba
Zajednička poruka Stevandića i ambasadora Rusije: Mir nema alternativu
Foto: Arhiv / Nenad Stevandić

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić sastao se danas u Banjoj Luci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH, Igorom Кalabuhovim sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Sstanak je održan u sjedištu Ujedinjene Srpske u Banjaluci, a iz ove stranke su saopštili da je razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije prošao u prijateljskoj atmosferi.

"Želim se još jednom zahvaliti ambasadoru na kontinuiranoj podršci Ruske Federacije, kada je u pitanju proces očuvanja mira i stabilnosti u BiH. RS je zahvaljujući Rusiji i Кini, bila predmet jedne od sjednica Savjeta bezbjednosti UN, te da će se i ubuduće postarati da se naš mali glas čuje na tako velikoj pozornici", rekao je Stevandić nakon sastanka, a prenosi Srpskainfo.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

On ističe da je postignuta zajednička saglasnost da mir i razgovori nemaju alternativu, ali da u razgovorima nema ucjenjivanja i pritisaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije