Zaev i Zvizdić na mjestu pogibije Trajkovskog odali počast i položili cvijeće

Radiosarajevo.ba
Zaev i Zvizdić na mjestu pogibije Trajkovskog odali počast i položili cvijeće
Nakon što je u Sarajevu prisustvovao brojnim sastancima sa bh. zvaničnicima, premijer Makedonije Zoran Zaev tokom popodneva zaputio se ka Mostaru, gdje je posjetio i Rotimlju, mjesto na kojem je stradao bivši makedonski predsjednik Boris Trajkovski.

Tačnije, delegacije BiH i Makedonije predvođene predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Zaevom odale su počast i položile vijence na mjestu pogibije Trajkovskog 

U delegaciji su, pored ostalih, bili ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i makedonski ministri kulture Robert Alagjozovski i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ljupčo Nikolovski.

Avion makedonske Vlade u kojem su se nalazili Trajkovski i još osam osoba, uključujući pilote, srušio se 26. februara 2004. godine kod sela Rotimlje. Makedonska delegacija putovala je u Mostar na međunarodnu konferenciju o investiranju u BiH.

Tokom večeri, Zaev će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati manifestaciji Mostar Peace Connection i potpisati Mostarsku povelju mira. 

Premijer Makedonije je u Sarajevo doputovao jučer, a njega je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije