Policija / Sarajevo: Za vrijeme epizode "Uzbuna" sankcioniran jedan vozač!

14. 01. 2020. u 15:53:00 Fena

Shares: 7

Organizacione jedinice u sastavu Uprave policije, koje u djelokrugu svog rada vrše kontrolu saobraćaja, preventivno su proteklih dana na području Kantona Sarajevo kontrolisali 225 motornih vozila u saobraćaju, saopćeno je iz MUP-a KS.

Postupajući po Odluci Vlade KS, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. do 14. januara ove godine, od momenta proglašenja epizode "Uzbuna", preduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu sa pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom.

Počele kontrole, evo koliko vozila nije prošlo Eko test

Krajem 2019. godine, Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH uputilo je obavijest svim stanicama tehničkog pregleda vozila na obavezu primjene odredbe članaka 2. i 11. Pravilnika o ispitivanju ispušnih plinova motornih vozila (EKO test) u stanicama za tehnički pregled vozila. Potvrdio je to za Radiosarajevo.ba Denis Lasić, federalni ministar prometa i komunikacija.


Od navedenog broja, upozoreno je 27 vozača, sankcionisan je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene saobraćajne signalizacije i pružene su dvije asistenicije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo propisano je da će u slučaju da je na snazi epizoda "Uzbuna" policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila i teretnih vozila u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu "EURO3" i manju, putem postavljene privremene saobraćajne signalizacije Ministarstva saobraćaja.

 

KOMENTARI (3)