Policija kontrolirala dvotočkaše: Za dva dana kažnjen 131 vozač, 67 bez kacige

Radiosarajevo.ba
Policija kontrolirala dvotočkaše: Za dva dana kažnjen 131 vozač, 67 bez kacige
/ Foto: Kymco
Krajem prošle sedmice i početkom vikenda službenici Policijske uprave Banja Luka realizirali su Akciju pojačane kontrole vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla.

Cilj je bio poboljšanje ukupnog stanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, kao i ostvarivanja preventivnog učinka na vozače da se pridržavaju zakonskih normi kojima je reguliran saobraćaj ovih kategorija vozila.

Tokom dvodnevne akcije sankcioniran je 131 vozač motocikla, lakih motocikla, mopeda i biciklista, od kojih je 20 kažnjeno zbog vožnje bez dozvole A kategorije, sedam zbog vožnje bez dozvole potkategorije A1, 12 zbog neregistriranog motocikla, dva zbog neregistriranog lakog motocikla, 10 zbog neregistriranog mopeda, 67 zbog nenošenja zaštitne kacige i 13 zbog ostalih prekršaja. 

U saobraćajnim nesrećama koje su se na području Banje Luke dogodile tokom prvih pet mjeseca 2017. godine, jedan motociklista je smrtno stradao, trojica su zadobila teške tjelesne povrede, a sedam lakše.

U istom periodu trojica biciklista zadobili su teške, a  peterica lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije