Reagirala i policija: Direktor preduzeća prevario banku za 240.000 KM

Radiosarajevo.ba
Reagirala i policija: Direktor preduzeća prevario banku za 240.000 KM
Arhiv / Ilustracija
Protiv osobe inicijala Đ. Z. (1948) iz Laktaša policijski službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoh Luci zbog sumnje da je prevario jednu banku za 240.000 KM.

Tačnije, podnesen je izvještaj da je izvršio krivično djelo "Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti", čime je protivpravno prisvojio novčani iznos od oko 240.000 KM.

"Đ. Z. se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora preduzeća iz Banje Luke, tokom 2010. godine zaključio Ugovor o dugoročnom kreditu s bankom, na novčani iznos od oko 240.000 KM i Ugovor o zalogu nad pokretnim stvarima tj. opremom preduzeća kao sredstvo obezbjeđenja navedenog kredita, s tim što je u momentu zaključenja oba ugovora, davaocu kredita prikazao neistinite podatke o opremi, s obzirom na da je dio opreme ranije već prodao ili ustupio drugom preduzeću", stoji u saopćenju PU Banja Luka.

Prijavljeni Đ. Z. realizirani kredit u navedenom iznosu nije otplatio banci, a u namjeri da osujeti prava banke na pokretne stvari otuđio je opremu koja je bila predmet založnog prava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije