Dodik: Neprihvatljivo da u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo Izetbegović

Fena
Dodik: Neprihvatljivo da u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo Izetbegović
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je "ozbiljan presedan to što danas u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsjedništva BiH i to ne predsjedavajući".

Smatra da se takvim potezima pokušavati dati druga dimenzija.

"To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari urušava suštinu njenih institucija i njeno postojanja",  ustvrdio je Dodik.

Komentirajući sastanak u Istanbulu predsjednika Republike Turske Recepa Tayipa Erdogana s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem te članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, on je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska "ovdje dramatično miješa dajući podršku direktno Bošnjacima".

vucic_erdogan_AA (1).jpg - undefined

FOTO: AA

Navodeći da ne zna šta će biti tema sastanka u Istanbulu, tvrdi da se uvodi jedna nova praksa da se član Predsjedništva BiH ponovo pokušava da predstavi kao predstavnik BiH u ovim razgovorima.

"Koliko sam razumio iza toga ne stoji odluka Predsjedništva BiH, već odluka Izetbegovića i eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može odrediti format sastanak, jer je u posjeti Turskoj", dodao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije