U Istanbulu počeo bilateralni sastanak predsjednika Turske i Srbije

Radiosarajevo.ba
U Istanbulu počeo bilateralni sastanak predsjednika Turske i Srbije
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Istanbulu.

Erdogan se sinoć sastao s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, uoči današnjeg trilateralnog sastanka Turska-BiH-Srbija na najvišem nivou. 

Planirano je da današnjem sastanku prisustvuju Erdogan, Izetbegović i Vučić, koji će kako je ranije najavljivano, najvjerovatnije razgovarati o saradnji u regiji i trasi brze ceste Sarajevo - Beograd. 

vucic_erdogan_AA (2).jpg - undefined

FOTO: AA

 S druge strane, dan uoči sastanka lidera BiH, Srbije i Turske – Aleksandar Vučić je dogovorio veliku investiciju za svoju zemlju. Predsjednik Srbije sastao se s turskim biznismenom Mesudom Toprakom, vlasnikom Taj grupe koja dolazi u Kraljevo, s novom investicijom  vrijednom 35 miliona eura što će donijeti 2.500 novih radnih mjesta.

Razgovoru predsjednika Srbije s Toprakom prisustvovali su i ambasadori Srbije i Turske Danilo Vučetić i Tanju Bilgiç. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će razgovarati s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije