Turska / Dok su Erdogan i Izetbegović razgovarali, Vučić dogovorio posao za 2.500 ljudi

29. 01. 2018. u 10:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 465

U nedjelju poslijepodne – dan uoči sastanka lidera BiH, Srbije i Turske – Aleksandar Vučić je dogovorio veliku investiciju za svoju zemlju.

Predsjednik Srbije sastao se s turskim biznismenom Mesudom Toprakom, vlasnikom Taj grupe koja dolazi u Kraljevo, s novom investicijom  vrijednom 35 miliona eura što će donijeti 2.500 novih radnih mjesta.

Razgovoru predsjednika Srbije s Toprakom prisustvovali su i ambasadori Srbije i Turske Danilo Vučetić i Tanju Bilgiç. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će razgovarati s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Podsjećamo da je predsjednik Turske uoči današnjeg trilateralnog sastanka, sinoć razgovarao s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Erdogan je Izetbegovića sinoć primio u palati Mabeyn u Istanbulu, uoči današnjeg trilateralnog sastanka Turska-BiH-Srbija na najvišem nivou.

Prema nezvaničnim informacijama, Erdogan i Izetbegović utanačili su stavove uoči sastanka, te posebno razgovarali o temama koje su važne za razvoj privrede na području jugozapadne Europe.

NEMA KOMENTARA