Za danas pripremite kišobrane: Narednih dana temperature do 33 stepena

0
Radiosarajevo.ba
Za danas pripremite kišobrane: Narednih dana temperature do 33 stepena
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo (arhiv)

Jutros je u Bosni oblačno, u Hercegovini je umjerena naoblaka. Kiša je registrovana na području Krajine i dijelu sjeverne i centralne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Sokolac 13; Ivan-sedlo 14; Gradačac, Sarajevo i Srebrenica 15; Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 16; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj i Široki Brijeg 17; Trebinje 19; Mostar 20; Neum 22°C.

Danas djelomično vedro i nestabilno sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

U Sarajevu djelomično vedro. Pljuskovi se očekuju u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

Ponedjeljak: U Bosni više oblačnosti se očekuje prije podne. Po kotlinama će biti i magle. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

Utorak: U Bosni i Hecegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Srijeda: U Bosni i Hecegovini pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u sjevernim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije