Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - evo kad se vraća sunce

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - evo kad se vraća sunce
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kišobrani u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan-sedlo 10; Sarajevo 12; Bugojno, Jajce 13; Drvar, Gradačac, Livno, Tuzla, Zenica 14; Bihać, Sanski Most 15; Široki Brijeg 17; Mostar 20; Neum 21; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva u Bosni i Hercegovini izgledne su loše biometeorološke prilike. Usljed oblačnog vremena i kiše mnogi će osjećati tegobe u vidu glavobolje i lošijeg raspoloženja. Prognozirano razvedravanje i prestanak padavina u poslijepodnevnim satima uslovit će i bolje biometeorološke uslove.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije podne postepe razvedravanje u Hercegovini, na sjeveru, zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna od 14 do 20, na jugu od 24 do 28 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne. Dnevna temperatura oko 16 °C.

Amar Čaušević: Klimatske promjene dovest će do daljnjeg rasta temperatura u BiH

Amar Čaušević: Klimatske promjene dovest će do daljnjeg rasta temperatura u BiH

U subotu sunčano uz umjerenu oblačnost. Porast naoblake u drugom dijelu poslijepodneva. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab u većem dijelu Bosne istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Više padavina poslije podne. Jutarnja temperatura od 13 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 28, na jugu do 31 °C.

U utorak sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 25 do 31 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije