Meteorolozi objavili prognozu do petka: Idete vani? Ne zaboravite ponijeti kišobran

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do petka: Idete vani? Ne zaboravite ponijeti kišobran
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su zabilježeni na krajnjem sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Ivan-sedlo, Sokolac 13; Drvar, Livno 15; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica 16; Jajce, Sanski Most, Tuzla 17; Doboj, Prijedor, Zenica, Zvornik 18; Bijeljina, Gradačac 20; Mostar, Trebinje 21; Neum 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u centralnim, istočnim područjima Bosne i u većem dijelu Hercegovine preovladavati umjereno do preteženo oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Poslije podne u Hercegovini je moguća grmljavina. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 23 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Duži sunčani intervali tokom prijepodneva, uslovit će povoljnije biometeorološke prilike, ali uz povremene, lokalne, grmljavinske pljuskove u poslijepodnevnim satima uslijedit će i pogoršanje biometeoroloških prilika. Osjetljivije osobe mogu osjećati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu 31.08.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 34 °C.

U četvrtak 01.09.2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C. 

U petak 02.08.2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije