Wigemark u Sarajevu okupio stranke: Traži se rješenje za Izborni zakon BiH

A. D.
Wigemark u Sarajevu okupio stranke: Traži se rješenje za Izborni zakon BiH
Šef Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark domaćin je sastanka u vezi s Izbornim zakonom BiH koji je počeo nešto iza 14 sati.

Na sastanku, koji se održava u njegovoj rezidenciji u sarajevskom naselju Višnjik, pozvani su predstavnici svih političkih stranaka koje participiraju u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na sastanak su stigli predstavnici SDA, HDZ-a BiH, SBB-a, DF-a i SDP-a, a kako su novinari saznali na mjestu događaja ovaj sastanak se održava na ekspertskom nivou i ne prisustvuju mu lideri stranaka.

Tako su na sastanak stigli Damir Arnaut, zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu (PD) PSBiH, Borjana Krišto iz HDZ-a i predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH, Damir Bećirović, zastupnik DF-a u PDPSBiH i Zlatko Miletić, član Predsjedništva te stranke, Šfik Džaferović iz SDA, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma, Zoran Mikulić iz SDP-a i član Predsjedništva te stranke, Damir Mašić (SDP), zastupnik u Parlamentu FBiH.

Kako je ranije izjavila glasnogovornica Delegacije EU u BiH Jamila Milović Halilović odgovornost je svih institucija u BiH i izabranih zvaničnika je da osiguraju da se izbori održe nesmetano i da se institucije formiraju.

"Nastavljamo da se sastajemo sa svim stranama i podržavamo konstruktivne napore ka rješavanju razlika u stavovima i ostvarivanju napretka na putu ka EU - rekla je Halilović.

Podsjećamo, u proteklom periodu održano je niz sastanaka s predstavnicima političkih stranaka u vezi s izmjenama Izbornog zakona, radi implementacije niza presuda Europskog suda za ljudska prava, te Ustavnogsuda BiH u slučajevima, "Sejdić-Finci", "Mostar", te "Božo Ljubić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije