Wigemark: Postignut dogovor oko MMF-a, već otišlo pismo u Washington

Fena
Wigemark: Postignut dogovor oko MMF-a, već otišlo pismo u Washington
/ Fena
Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark bio je domaćin sastanka delegacija SDA i SNSD-a predvođenih stranačkim liderima Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom.

Novinarima je nakon sastanka izjavio da je postignuta saglasnost o brojnim važnim pitanjima uključujući aranžman sa MMF-om, mehanizam koordinacije, strategije u  sektoru transporta te druga važna pitanja.

Po njegovim riječima, razgovarano je o urgentim pitanjima u kontekstu evropskih integracija, pitanjima koja se tiču aplikacije BiH za članstvo u EU.

Kako je rečeno nakon sastanka, pitanje pisma namjere MMF-u je riješeno, ono je danas potpisano i već upućeno na adresu u Washington.

Što se tiče mehanizma koordinacije, uspješno su riješena pitanja odlučivanja u koordinacionim mehanizmima, pitanje predsjedavanja i pitanje predstavljanja prema evropskim institucijama.

Istaknuto je da su sva ta pitanja su uspješno riješena i stvoreni su uslovi i za formalno prihvatanje mehanizma koordinacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije