Vulin pobjesnio zbog govora njemačke ministrice u Sarajevu: "Nije ni čudo!"

11
Radiosarajevo.ba
Vulin pobjesnio zbog govora njemačke ministrice u Sarajevu: "Nije ni čudo!"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković i Annalene Baerbock

Nekadašnji direktor srbijanske BIA-e Aleksandar Vulin, kojeg danas oslovljavaju i sa "senator RS-a", pobjesnio je zbog govora njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock.

Baerbock je po dolasku novinarima rekla kako je došla dati podršku Bosni i Hercegovini jer je u Sarajevu "prije 30 godina odbranjena europska ideja" koja se danas, istakla je, brani u Kijevu, jer Vladimir Putin sada nasiljem pokušava odvojiti Ukrajinu od Evrope.

Vulinu, gorljivom branitelju ruskosrpskog sveta, ovaj je dio posebno zasmetao pa se upitao je li govor "pisala sama ili je prepisala govor dede naciste".

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

"Kada ministarka Baerbock izjavi da je u Sarajevu prije trideset godina odbranjena evropska ideja i da danas srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao 1990. godine u Sarajevu, onda je jasno da nama Srbima u Evropskoj uniji ima mjesta taman koliko i Rusima", rekao je Vulin, ne shvatajući da je preletio pa ovim priznao ono što vrhuška Srbije negira decenijama "mi nismo ratovali u BiH" ili "Srbija i Srbi nisu ništa skrivili".

Vulin je, ne shvatajući šta je uradio, nastavio:

"Jedna stvar ostaje nejasna - da li je Baerbock govor pisala sama ili je prepisala govor svog dede Valdemara, ubijeđenog naciste kada je 1944. godine primao orden za vojne zasluge. Pošto je deda nacista branio Evropu od Sovjeta, nije ni čudo što mu unuka brani Evropu od Srba i Rusa, pa i kada je ne napadaju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije