Vulin odgovorio Dunoviću: "Nije se morao poturčiti, ali kao da jeste..."

0
Radiosarajevo.ba
Vulin odgovorio Dunoviću: "Nije se morao poturčiti, ali kao da jeste..."
Foto: Radiosarajevo.ba / Aleksandar Vulin i Milan Dunović

Nakon što je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović, koji je rekao da Aleksandru Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država te da on "bilda svoj ego" objašnjavajući gdje može ili ne može da proslavi slavu te podijeli hljeb, uslijedio je odgovor ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je u odgovoru Dunoviću rekao "da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže".

"Barem da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio", istakao je Vulin.

Ministar iz Srbije tvrdi da ima historičara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Istina, za to je morao da se poturči i napusti veru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promeni veru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj, kao da jeste", dodao je Vulin.

Podsjetimo, ranije danas potpredsjednik FBiH je dodao da omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje "Velike Srbije" i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa.

"Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu - sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru", podcvukao je Dunović, uz konstataciju da je tužno ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije