! / Potpredsjednik FBiH pisao Vulinu: "Da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu... "

21. 07. 2021. u 11:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 566

Ne prestaju reakcije na izjavu o "srpskom svetu" ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Sada se oglasio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović, koji je rekao da Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država te da on "bilda svoj ego" objašnjavajući gdje može ili ne može da proslavi slavu te podijeli hljeb.

"Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji. Zaista je zabrinjavajuće što s pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje 'Srpskog sveta' nije ništa drugo nego priča o 'Velikoj Srbiji' te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koje one mogu prouzrokovati", kazao je Dunović.

Potpredsjednik FBiH je dodao da omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje "Velike Srbije" i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa.

"Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu - sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru", podcvukao je Dunović, uz konstataciju da je tužno ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)