Vukanović objavio nove detalje o navodnoj tučnjavi Dodika i Lukača

10
Radiosarajevo.ba
Vukanović objavio nove detalje o navodnoj tučnjavi Dodika i Lukača
FOTO: AA / Vukanović objavio nove detalje o navodnoj tučnjavi Dodika i Lukača

Ćutanje Milorada Dodika i Dragana Lukača govori više od hiljadu riječi, a potvrda snimanja od Gorice Dodik i nemušto pravdanje sve govore, smatra Nebojša Vukanović te poručuje da će vrijeme pokazati da li je povod za snimanje infekcija, karijes ili desnica Dragana Lukača.

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, kako smo već pisali, jučer je objavio da je hapšenju policijskog inspektora MUP-a RS navodo prethodio prvo verbalni, a potom i fizički obračun između predsjednika SNSD Milorada Dodika i nekada njegovog bliskog saradnika Dragana Lukača. Dodik je, prema Vukanovićevim tvrdnjama, u ovom navodnom sukobu izvukao deblji kraj.

Vukanović je potom objavio novi članak prema čijim navodima su 'mnogi su u čudu i ne mogu da vjeruju da je nedavno u zgradi SNSD na Rosuljama došlo do fizičkog sukoba između ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i da je tinjajući sukob i netrpeljivost eskalirao do vrhunca'.

"Vijest sam primio sa dozom rezerve i opreza prije nekoliko dana, ali nakon što sam dobio potvrde i slične informacije iz više različitih i nepovezanih izvora, odlučio sam objaviti vijest o incidentu u sjedištu SNSD-a na Rosuljama.

Iz Banja Luke mi stižu nove informacije, od pouzdanih i ozbiljnih ljudi, da je prije nekoliko dana Dodik snimao vilicu u jednoj zdravstvenoj ustanovi koja se nalazi u blizini Investiciono-razvojne banke RS. Da li je u pitanju karijes ili pesnica ministra Lukača vjerovatno će se saznati nakon pada režima i otvaranja Pandorinih kutija", naveo je Vukanović na svom blogu.

"Mala bara puno krokodila! Sukobi unutar režima eskaliraju, a ostaje da se vidi da li će Lukač ići do kraja, smijeniti svog najvećeg protivnika u policijskim strukturama, direktora Policije RS Sinišu Kostreševića, koji je pijun u rukama Milorada i Igora Dodika, i kako će na sve da odgovori Veliki Baja, ima li snage da počisti Lukača kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade Radovana Nejakog.

Odgovor bismo mogli saznati vrlo brzo, jer je Lukač najavio nove akcije a vjerujem da Dodik neće čekati dugo da uzvrati udarac i neće sjediti skrštenih ruku, jer je poznato sa nema puno strpljenja i često reaguje impulsivno", zaključio je Vukanović.

Ali, potom se na Twitteru oglasila Dodikova kćerka Gorica, koja je napisala.

"Da se ovo laprdalo ne bi više brinuo, evo mu informacija iz prve ruke. Milorad Dodik je snimao vilicu jer ima intervenciju na desnima i morao je prije operacije da ima snimak. Tebi toplo preporučujem da uradis snimak glave!"

Potom je dodala: "Kada se desi povreda vilice, to se snima CT - om ili magnetnom rezonancom u Kliničkom centru, ne ide se tamo gdje se snimaju zubi. Ubuduće prije puštanja laži u promet, mali gospodin treba da se raspita, da ne ispada veća budala nego što je inače".

Malo potom uslijedio je Vukanovićev odgovor:

"Da uvijek imam pouzdane izvore i tačne informacije danas je potvrdila i Godica Dodik, kćerka Milorada Dodika. Ona je na Twiteru potvrdila da je Dodik snimao zube i vilicu, kako sam to i objavio danas popodne.

Gorica tvrdi da je Dodik snimao vilicu zbog intervencije na desnima, i da je prije zahvata morao imati snimak vilice. Nisam stomatolog i ljekar, pa ne mogu da imam mišljenje, ali koliko znam vilica, u ovom slučaju gornja vilica Milorada Dodika, ne može da napukne od ugriza jabuke.

Šta se dogodilo pokazaće vrijeme, da li je povod za snimanje infekcija, karijes ili desnica Dragana Lukača. Vrlo je važno da je Gorica potvrdila tačnost informacije o snimanju zuba i vilice, a po mojim saznanjima Dodik je snimanje izvršio u ordinaciji PRO MAKS 3 DENT iz Banja Luke. Snimak je pokazao da je njegova gornja vilica napukla.

Dešavanja u Banjaluci i sjedištu SNSD-a predstavljaju jednu vrstu entitetskog udara na državu, jer je Dragan Lukač entitetski ministar policije, a Dodik predsjedavajući Predsjedništva BiH, a ostaje da se vidi da li će Tužilaštvo BiH, ili neko drugo nadležno Tužilaštvo ispitati slučaj i utvrditi šta se događalo u sjedištu SNSD-a na Rosuljama u Banjaluci, da li je i zašto Lukač udario Milorada Dodika i nanio mu lakše ili teže tjelesne povrede, zavisno kako će se kvalifikovati slučaj.

Mala bara, puno krokodila. Ćutanje Dodika i Lukača govori više od hiljadu riječi, a potvrda snimanja od Gorice Dodik i nemušto pravdanje sve govore!

Čekamo rasplet situacije narednih dana, a uskoro objavljujem nove ekskluzivne informacije", naveo je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije