Vukanović o današnjim protestima: 'Dezerteri i ratni profiteri prvi put na nekadašnjoj prvoj liniji'

1
Radiosarajevo.ba
Vukanović o današnjim protestima: 'Dezerteri i ratni profiteri prvi put na nekadašnjoj prvoj liniji'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović

Lider Liste za pravdu i red i poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović oglasio se na svom blogu o okupljanja građana na entitetskoj liniji u znak podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku.

Vukanović se u svojoj osvrnuo i na ponašanje gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, ali i na poteze gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Uhapšena 55-godišnjakinja: Sarajevski sud za njom izdao potjernicu zbog braka s mlađim maloljetnikom

Uhapšena 55-godišnjakinja: Sarajevski sud za njom izdao potjernicu zbog braka s mlađim maloljetnikom

"I dok se dezerteri i ratni profiteri spremaju da prvi put dođu na nekadašnju prvu liniju, osim kad su švercovali cigarete, naftu i kafu, vrše novu prinudnu mobilizaciju članstva svojih stranaka i podanika da dođu na proteste i blokade, u sjenci se prave nove milionske kombinacije za pljačku naroda.

Spot i muzika, koja podsjeća na ratne godine, je posebno zastrašujuća i opasna, pokazuje da nemaju ama baš nikakvih skrupula. Širom RS radnici javnih preduzeća i članovi stranaka režima na silu se upisuju na spiskove i primoravaju da danas u 18 časova blokiraju put na entitetskoj liniji na više mjesta, čime će najviše štete nanijeti svojim komšijama, prijateljima i rođacima koji rade u Federaciji.

Posebno sam gnjevan izlivom lažnog srpstva u javnost i mozak gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, koji pokušava biti veći katolik od pape, srbenda i patriota od mentora i Uzurpatora, pa je snimio spot kako se svađa direktoricom oko stavljanja nekoliko slova na Osnovnu školu Vuk Karadžić, misleći da će dobiti neki politički poen, a nažalost od njegova izliva lažnog srpstva Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju nikake koristi.

Ne mogu u Sarajevo, ali ne odustaju od skupa: Evo gdje će se i kad okupiti Dodikovi "sateliti"

Ne mogu u Sarajevo, ali ne odustaju od skupa: Evo gdje će se i kad okupiti Dodikovi "sateliti"

Najgrotesknije u svemu je to što je Stanivuković za izvođača radova u naboju srpstva i patriotizma izabrao firmu 'R&S' iz Sarajeva i u Federaciju BiH prebacio 250 000 maraka, boreći se navodno za Kosovo i Metohiju.

Benjamina Karić je takođe pokazala da nimalo ne zaostaje za Bećirevićem, Komšićem, Draškom i Dodikom, u izlivima lažnog patriotizma, a postavljanje spomenika kralju Tvrtku, krunisanom u manastiru Mileševi za kralja Srbije i Bosne, velikom protivniku Turaka i sultana Murata, ima isti cilj kao i Draškovi pisanije i pentranje po školi – da sakrije suštinu truleži, stvori lažnu sliku i skrene pažnju javnosti sa ključnih problema.

Jadan li je ovaj narod, koji samo ćuti i gleda, kao da mu je bilo malo ratova, stradanja, tenzija i strahova, a kome zlo, okupatori, izdajnici i nesreće naroda ne daju ni na trenutak da predahne, živi u miru životom dostojnim čovjeka. Apelujem na sve da danas budu mirni, da ne bude nikakvih provokacija i incidenta, i molim pristalice režima da se odupru pritiscima i ne idu na besmisleni skup i blokade puteva, jer tako ponižavaju sebe i svoje porodice, koje se stide, prave štetu komšijama i prijateljima", piše Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije