Magazinović: Štiteći vrijednosti Vijeća Europe imamo garant da ćemo biti na pravoj strani historije

8
Radiosarajevo.ba
Magazinović: Štiteći vrijednosti Vijeća Europe imamo garant da ćemo biti na pravoj strani historije
Foto: X / Saša Magazinović

Konferencija, čiji je centralni panel "Doprinos članstva BiH u Vijeću Europe u osnaživanju demokratskih institucija BiH", prilika da se naglasi značaj Vijeća Evrope u jačanju i promovisanju demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i vladavine prava.

Domaćin konferencije u Parlamentarnoj skupštini BiH je predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović, a pokrovitelji su predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Povodom događaja se na društvenoj mreži X oglasio domaćin konferencije, Saša Magazinović.

Bravo: Lana Pudar u polufinalu Europskog prvenstva

Bravo: Lana Pudar u polufinalu Europskog prvenstva

"Promovirajući i štiteći vrijednosti Vijeća Europe imamo garanciju da ćemo u dobrim vremenima biti progresivno društvo, a u lošim vremenima da ćemo biti na pravoj strani historije.

Biti domaćin skupa kojim smo obilježili 75 godina Vijeća Europe i 22 godine punopravnog članstva Bosne i Hercegovine predstavlja zadovoljstvo i privilegiju", rekao je Magazinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije