Dodikovi pijuni: Novi sramotni video uz 'Marš na Drinu', pozivaju Srbe na entitetsku liniju!

24
L. M.
Dodikovi pijuni: Novi sramotni video uz 'Marš na Drinu', pozivaju Srbe na entitetsku liniju!
Foto: Printscreen / Poziv na skup

Nakon što su udruženja Srba u FBiH tražili dozvole za proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH u Sarajevo, što je odbio MUP Kantona Sarajevo, za sutra u 18 sati najavljeno je okupljanje na entitetskoj liniji.

Prvobitni skup ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu trebao je biti skup podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. Službenog glasnika RS Milošu Lukiću protiv kojih je podignuta optužnica.

MUP KS je odbio dati saglasnost za ovaj protest jer udruženja nisu uspunila sve zahtjeve koji su zakonom propisani.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Objavljen je novi sramotni spot prepun neistina i zabluda.

U novom spotu pod nazivom 'granica postoji', a u pozadini se čuje "Marš na Drini" kaže se da je 'Sarajevo grad u kojem nema mjesta za Srbe'.

"RS graniči s tamnim vilajetom u kojem nema prava ni pravde za Srbe. U Sarajevu nema mjesta za Srbe ni kada hoće da prošetaju. Kažu da su za poštivanje prava, a provode nepravdu. Mi i dalje ne odustajemo od skupa. Zbog toga pozivam naše ljude iz cijele RS da realizuju svoj plan dolaska na ovaj skup tako što će doći u 18 sati do granice između RS i susjedne Federacije i na samoj granici održati mirnu obustavu saobraćaja u trajanju od 30 minuta. Mi ćemo sutra doći do linije koja je očigledno linija nakon koje za Srbe više nema ni slobode ni pravde jer iza te linije je Federacija BiH. Pozivam građane koji će krenuti iz naše Krajine da zajedno s Dobojlijama i ljudima iz Posavine izađu na granicu s Federacijom u Doboju", navodi se u videu.

Kreatore videa još jednom podsjećamo da enititetska granica NE POSTOJI jer entiteti nisu države, a jedino države imaju granice.
 
Da stvar bude gora, video je objavio javni servis RTRS, a možete ga pogledati OVDJE. Mada, bolje nemojte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije