Vujović: Imam poruku za vandale koji su mi na vozilu napisali da sam - četnik

4
A. Sokolović
Vujović: Imam poruku za vandale koji su mi na vozilu napisali da sam - četnik
Foto: Radiosarajevo.ba / Žarko Vujović

Žarku Vujoviću (SDBiH), predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona, nepoznata osoba ili grupa njih, na njegovom automobilu parkiranom u tuzlanskom naselju Slatina sprejom ispisali pogrdne izraze.

Mnogi su osudili vandalski čin ispisivanja znaka „4 S" i pogrdnog naziva „četnik" na njegovom vozilu.

Vujović je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao da je dobio hiljade poziva ljudi sa podrškom, a među prvima se na svom Facebook profilu oglasio i poznati kolumnista i novinar Dragan Bursać.

„Jednostavno, jučer nisam imao snage da govorim, jer sam imao dva, tri važna događaja. Umro mi je veliki prijatelj Mileta Lisica, iz Laškog u 55. godini života. On je moj prijatelj, više od prijatelja - brat. Zajedno smo igrali u Slobodi, kasnije u Laškom. To je prijateljstvo koje je trajalo 20 godina. To me je više pogodilo, od vandalizma i ispisivanja pogrdnih riječi na moje vozilo", kaže Vujović za naš portal.

On kaže da je na taj slučaj u naselju Slatina stavio tačku.  

"Idemo dalje, a svi znamo da je to dio predizbornog folklora koji se dešava. Ne želim pridavati tome neki veliki značaj. Sve će se jednog dabna zaboraviti. Ti koji su mi napisali na vozilu da sam četnik, šaljem poruku da nisam ogrožen, niti je neko od mojih ugrožen. Ja se nakon svega osjećam jači. Hvala Tuzli i mojim Tuzlacima", priča nam Vujović.

Nekadašnji košarkaš i zvijezda tuzlanske Slobode i predsjednik Skupštine TK-a, želi upozoriti sve građane BiH, ne samo Tuzle, u ovih nekoliko dana do Lokalnih izbora.

"Ne smijemo davati nikakve zapaljive izjave, ovo je opasno vrijeme. Ovdje se ginulo i zato molim sve da budemo ljudi. Ponavljam, uvijek će Tuzla isplivati jača u odnosu na ovakve pojedince, jer Tuzla je takva. Vjerujte mi, i ja sam, kako sam vam rekao, mnogo jači nakon svega", dodao je Žarko Vujović za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije