Vučićevi mediji napali ambasadora Svena Alkalaja. On tvrdi potpuno suprotno

0
Radiosarajevo.ba
Vučićevi mediji napali ambasadora Svena Alkalaja. On tvrdi potpuno suprotno
Foto: Screenhsot / Vučićevi tabloidi ne miruju

Vijest iz srbijanskih medija, i to "ekskluzivna" Informera od 11.08 sati, utorak 21. juni, glasi ovako: "EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Kreće pakao za Srbe u UN! Alkalaj traži da Generalna skupština UN osudi "genocid" u Srebrenici".

U nastavku teksta Informera se dodaje:

 "Alkalaj, pozivajući se na presude generalima Mladiću i Krstiću, traži da se 11. jul proglasi za svetski dan "genocida", a da se Republika Srpska označi kao tvorevina nastala na ovom zločinu!".

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Nešto kasnije tokom dana su Vučićevi mediji objavili i sadržaj rezolucije. Objavili su cijeli tekst Rezolucije o osudi genocida nazivaju sramnim i uzima dokaz da "Sarajevo neće dogovor i kompromis nego poraz i slom Srbije". Doduše, na njoj se nije vidio potpis našeg ambasadora u UN-u.

Ujedinjene nacije treba da osude genocid u Srebrenici, da osude i traže najstrože kažnjavanje svakog negiranja genocida, navodi se, između ostalog, u prijedlogu rezolucije o Srebrenici koju je prema tvrdnjama medija u Srbiji podnio stalni predstavnik BiH u UN-u,

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Svena Alkalaja, ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama

"Misija BiH pri UN nije pokrenula inicijativu da Generalna Skupština UN-a osudi genocid u Srebrenici", kazao je ambasador Alkalaj za portal Radiosarajevo.ba.

Naravno, mi ćemo na kraju dodati da se u Ustavu Srbije navodi da će "prihvatiti sve presude međunarodnih sudova, stim da se do sada zvanična srbijanska politika, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ponaša protuustavno".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije