Potvrđeno / Aleksandar Vučić stiže u Sarajevo

01. 03. 2021. u 13:12:00 Faruk Vele

Shares: 661

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa delegacijom sutra će posjetiti Sarajevo, saznaje Radiosarajevo.ba.

Vučić će u glavnom gradu BiH boraviti u prijepodnevnim satima, a doputovat će specijalnim letom na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Vučić je ranije najavio da će našoj zemlji pokloniti 10.000 vakcina kao izraz dobrosusjedske geste, te se pretpostavlja da će zajedno s njim biti dopremljene i vakcine.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić poslije sastanka u Predsjedništvu BiH o nabavci vakcina protiv koronavirusa, posebno se zahvalio Vučiću na ponuđenih 5.000 vakcine iz Srbije i dodao da će ta ponuda biti prihvaćena.

"Vakcine preko COVAX-a trebalo bi da budu do kraja marta. Jer u septembru kad je potpisivan taj ugovor taj rok je bio prihvatljiv. Sva tri premijera su rekla da smo mi potpuno tehnički spremni da prihvatimo naručene vakcine. Očigledno te vakcine na tržištu mogu postići višu cijenu nego što je to u ugovoru sa BiH i to se već radi. Po svijetu hodaju razni mešetari sa torbom punom novca i kupuje te vakcine. Mi pretpostavljamo da je to stvarni razlog jer ne stoji ono što je navedeno u pismu", istakao je Komšić i dodao da će biti prihvaćena ponuda Srbije.

"Stav je da prvo treba vakcinisati medicinske radnike koji rade s oboljelima plus starije osobe u staračkim domovima. To je 5.000 doza, ali svejedno hvala predsjedniku Vučiću i Srbiji na toj ponuđenoj pomoći. To će ići preko države i onda će se to proslijediti na Federaciju", naglasio je Komšić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (39)