U BiH danas oblačno sa kišom: Narednih dana do 30 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas oblačno sa kišom: Narednih dana do 30 stepeni
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Drvar 9; Ivan-sedlo 10; Bugojno, Sarajevo 11; Bihać, Jajce, Livno 12; Grude, Široki Brijeg, Tuzla 13; Sanski Most, Zenica 14; Gradačac 16; Mostar, Neum 19; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je slojevito se odjenuti i djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Opšta slika biće nešto lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, usljed povremeno tmurnog vremena.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrjeme sa slabom kišom u centalnim i istočnim područjima Bosne. Na jugu Hercegovine dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, lokalno je moguć pljusak kiše. U ostatku dana sunčanije. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Dnevna temperatura od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Dnevna temperatura oko 21 °C.

U četvrtak: U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 °C.

U petak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 29 °C.

U subotu: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini i u većem dijelu Bosne je moguć povremen i slab lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije