I danas moguća kiša: Objavljena prognoza do petka - stiže novo naoblačenje

1
Radiosarajevo.ba
I danas moguća kiša: Objavljena prognoza do petka - stiže novo naoblačenje
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je prolazno naoblačenje sa zapada uslovilo slabu kišu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Sokolac 7; Ivan-sedlo 10; Drvar, Sarajevo i Srebrenica 11; Bihać i Grude 12; Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik 13; Bijeljina, Gradačac i Trebinje 14; Banja Luka i Doboj 15; Mostar 16; Neum 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Promjenljive vremenske prilike uslovljavaju relativno povoljnu biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. U Bosni će opšta slika biti ljepša tokom prijepodneva, u drugom dijelu dana bi povremeni pljuskovi mogli djelovati loše na raspoloženje. U Hercegovini ugodnije, uz duže sunčane intervale i više temperature. Tokom svježijeg jutra poželjno je biti oprezniji i obratiti pažnju na prikladno odijevanje, a hronični bolesnici bi trebali planirane aktivnosti provoditi u toplijem dijelu dana.

Novi apel iz GSS-a: Potraga za Fuadom Hadžihasanagićem još traje, mole se građani za pomoć

Novi apel iz GSS-a: Potraga za Fuadom Hadžihasanagićem još traje, mole se građani za pomoć

Danas prolazno slaba kiša u jutarnjim satima. U Bosni i sjeveru Hercegovine slabi lokalni pljuskovi se očekuju ponovo u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slaba kiša u jutarnjim satima. U poslijepodnevnim satima je moguć slab pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini preteženo sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana. Slaba kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije