Na Bjelašnici jutros tri stepena: Kiša i pljuskovi, a kada bi moglo progrijati?

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros tri stepena: Kiša i pljuskovi, a kada bi moglo progrijati?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan-sedlo 8; Sarajevo 11; Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Tuzla 12; Sanski Most, Zenica 13; Grude 15; Široki Brijeg 16; Mostar 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 6 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Povećana naoblaka i povremeni pljuskovi će remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi. U drugom dijelu dana uz više sunčanih perioda, opšta slika će se popraviti. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima tokom svježijih jutarnjih sati

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Razvedravanje prema kraju dana ili u večernjim satima. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi, a u Hercegovini ponegdje na sjeveru i istoku. S Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavine tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura oko 14 °C.

U ponedjeljak 30. augusta 2021. godine, jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

U utorak 31. augusta 2021. godine, jutro u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Poslije podne kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu 01. septembra 2021. godine, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 28 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije