Izdato žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika: Evo za koje bh. gradove

1
AA
Izdato žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika: Evo za koje bh. gradove
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Žuto upozorenje zbog povišenih temperatura zraka izdato je za područja Foče, Trebinja i Višegrada.

U Foči i Višegradu očekuju se temperature zraka oko 32 stepena, a u Trebinju i do 35 stepeni. Upozorenje je na snazi do ponoći.

Žuto upozorenje izdaje se za potencijalno opasno vrijeme. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali potreban je oprez ukoliko se planiraju aktivnosti izložene meteorološkim rizicima.

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme vedro.

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 32 stepena.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na sjeveru zemlje do 27, a dnevna 33 do 39 stepeni.

U srijedu vrijeme će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna 32 do 38 stepeni.

U četvrtak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna 28 do 34, na jugu do 36 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije